לשמור על הסביבה גם בבית
במציאות של חוסר ודאות, כשרובנו נמצאים בבית עם הילדים, חשוב לבנות לנו סביבת עבודה בריאה ונכונה שתשמור אותנו מרוכזים ובעיקר חזקים בגוף ובנפש
נסו לחשוב על זה רגע: כמה פעמים במהלך חייכם שמרתם תמונה, או קובץ כלשהו, על המחשב או באיזו תיקייה בבית ולא זכרתם אחר כך איפה הם נמצאים? ארגון וסדר הם מתכון להצלחה בחיים, אבל אף פעם לא באמת לימדו אותנו איך לעשות את זה. והיום, במהלך מלחמה ובמציאות שמלווה בעיקר בחוסר ודאות, חשוב לארגן את סביבת העבודה שלכם ולהפוך אותה לבריאה ונכונה יותר עבורכם.
חמדה קורניק, מארגנת מקצועית שפיתחה שיטה פשוטה ללמידה, בעזרתה כל אחד יוכל להגיע למידע שהוא מחפש ברגע שהוא ירצה אותו, חולקת חמש עצות איך לעבוד בריא יותר כשאתם בבית.
- סביבת עבודה: כדאי ליצור סביבת עבודה מתוחמת, כמו חדר או אזור מסוים בבית. כזו שיש בה אור טבעי עם כמה שפחות הסחות דעת, כיסא ושולחן נוחים, מעמד למחשב, מקלדת, עכבר וזהו. ברגע שישנם גירויים רבים בשדה הראייה שלנו, הגירויים העצביים מדכאים את היצירתיות ואת היעילות שלנו וגורמים לנו להתפזר.
- זרימת עבודה: ההמלצה שלי היא לעבוד בשיטת פומודורו, משמע בסוף כל 25 דקות עבודה רצופות לצאת להפסקה של חמש דקות. חשוב להנמיך ציפיות ולא לנסות להיות סופר יעילים מההתחלה. באופן כללי כדאי לקבוע את המשימות הקשות דורשות הריכוז לבוקר, ואת שיחות הטלפון או הכתיבה לאחר הצהריים או לערב.
- תכנון וארגון הם מפתחות חשובים לעבודה מהבית, גם תמיד ישנן כמה עבודות שאפשר לבצע במקביל. ההמלצה שלי היא לבנות עבורכם טבלה ושם לרכז את הנושאים "עבודה, התנדבות, ספורט ובית". בכל הסעיפים האלה יש לנו מה לעשות, שכן היום שלנו לא מורכב רק מעבודה מהבית. תכננו קדימה ותהיו סבלניים. הטבלה נותנת לכם שליטה שאתם חוזרים לשגרה, כשיש לכם משהו שאפשר להיאחז בו. אפשר להתחיל מתכנון חודשי, לעבור לשבועי ואז לרדת לרמה של מה אני עושה בכל יום. אפשר למלא את היום בהמון משימות, וגם אם עושים בסוף אחת או שתיים תהיו מרוצים מעצמכם.
- להגביל את השימוש במדיות החברתיות שנחשבות לרוצחות הפריון מספר אחת. גם במציאות היומיומית הרגילה שלנו, וגם בתקופה של מלחמה, הבהייה ברשתות החברתיות סוחפת וסוחטת אותנו. לכן ההמלצה שלי היא לקבוע שלושה מועדים להתעדכנות במהלך היום. אפשר גם להתעסק לשם העיסוק בטלפון בזמן שאני עושה משהו אחר, כמו להאזין לפודקאסט או לבדוק מיילים. אנחנו מכורים להחזקת הטלפון ביד, לכן ממשו את ההתמכרות הזו לא בצפייה ברשתות החברתיות.
תיאום ציפיות מול המעסיק שלכם: בתקופה שכזו העובדים לא ממש יודעים מה לעשות, קל וחומר אלה שעוד ממשיכים לקבל משכורת. שאלו את הבוס, קבלו הסברים, הישארו זמינים. כל עבודה שתעשה מהבית, כל עוד לא תקשרת עם המנהל שלך והערת את תשומת לבו לכך, תיראה כאילו לא עשית דבר בסופו של יום.