נכון שאתם אומרים לעצמכם בכל שנה שהנה, עכשיו הגיע הזמן להשקיע גם בגוף שלכם? אז אם גם השנה אמרתם את זה אבל לא הצלחתם להניע את הנפש, קבלו כמה עצות שיעזרו לכם להתלבש ולצאת להתאמן
כל שנה חדשה מביאה עמה את ההבטחה שאנחנו מבטיחים לעצמנו פעם אחר פעם שהנה, עכשיו אנחנו קמים מהכורסא ושמים סוף סוף את עצמנו במרכז. אבל המשימה הזו, בדומה לסיפור הטיטאניק, מתרסקת לרוב על הקרחון של המציאות ונדחית באין סוף תירוצים של חוסר זמן, כוח או חשק.
אז כדי לעזור לכם למצוא את החשק ולהתחיל להניע את הגוף, ולו ברמה הבסיסית ביותר, פנינו ללימור ביגון, פסיכולוגית ספורטאים ופסיכותרפיסטית CBT בהסמכה וגם מאמנת ריצה ורצת אולטרא-מרתון, כדי שתגבש לנו עצות שיגמישו לכם את המחשבה וירימו אתכם מהספה.
- נהלו לוח זמנים מסודר: הוסיפו ללוח הזמנים שלכם פעילות גופנית, גם אם הדבר לא באמת מתחשק לכם. ההיגיון שעומד מאחורי הרעיון הוא שקודם כל אני עושה את הפעולה, מה שמייצר אצלי את היכולת ליזום ומביא אותי לבצע פעולה נוספת. המטרה היא להיכנס לשגרה, ולתת לעצמכם את הדחיפה הראשונה הזו שתניע את הגלגל שבסופו של דבר יניע את כל המערכת.
- צרו רשימת יתרונות לספורט שבו אתם רוצים לעסוק: אל תחכו שמצב הרוח לצאת לרוץ או לרכב יגיע, כי לא בטוח שזה יקרה, לכן כתבו את היתרונות של הספורט הזה באופן כללי וגם את היתרונות שלו עבורכם. אפשר להתחיל, לדוגמה, בכך שהספורט טוב לבריאות הכללית, ואז להיכנס לרזולוציה האישית שלכם ולכתוב למה הוא טוב רק עבורכם. זה יגרום לכם לא לדחות את היציאה לפעילות, מפני שמחשבה חיובית על התוצאות כבר תניע אתכם קדימה.
- קבעו עם חבר או חברה או הצטרפו למסגרת קבוצתית: לפעמים פעילות גופנית נראית כמטלה מפחידה ומאתגרת מדי, אבל אם עושים אותה יחד היא מאיימת הרבה פחות. יתרון נוסף בביצוע פעילות גופנית עם אדם אחר היא גם תחושת חוסר הנעימות שנובעת מהעובדה שתחליטו בסוף להבריז לו, או שתדעו שישנה קבוצה שלמה שמחכה רק לכם כדי להתחיל באימון.
- מצאו פעילות שגורמת לכם הנאה: הדבר החשוב ביותר בביצוע פעילות גופנית ובעיקר בשמירה על המסגרת שלה, היא לדאוג לכך שתהיה מהנה עבורכם. כך, לצד הרווח שאתם מקבלים מהפעילות עצמה, ישנה גם הנאה שבאה בצדה שהופכת את כל החוויה לחיובית הרבה יותר ולכזו שתוכלו להתמיד בה.
- להעביר את מקור המוטיבציה מהחוץ אל הפנים: בצעו תחילה אימון שמספק לכם תגמולים חיצוניים כמו שיפור הבריאות, המראה, ירידה במשקל או תחושה טובה במפגשים חברתיים. רק אחר כך התגמול החיצוני יכול לעבור למוטיבציה פנימית שכבר תשמר אתכם יותר במסגרת הפעילות כמו הישג אישי או ספורטיבי, או משהו שביקשתי לעצמי והצלחתי להגיע אליו ועוד.