לאורך השנים שירותי הרפואה בארץ ובעולם הותאמו לצרכים ההולכים ומשתנים באוכלוסייה כמו במקרה של המגזר החרדי או הערבי, וגם בכל הקשור לטיפולים השונים הניתנים לנשים או לילדים. ובכל זאת היה מגזר שההבנה לגבי הצורך שלו ברפואה מותאמת אישית התחדד רק בשנים האחרונות, ומדובר בקהילת הלהט"ב.
"בין אם מדובר בטיפול הרפואי הבסיסי ביותר, ובין אם מדובר בסיוע במסגרת בריאות הנפש, חשוב להנגיש טיפולים מתאימים לקהילה זו", מסביר ד"ר רפי המבורגר, מומחה ברפואת משפחה וממקימי מערך שירותי רפואת להט"ב במאוחדת, "הסיבה היא שלעיתים אנשי הקהילה חוששים לפנות לטיפול רפואי או נפשי בשל יחס לא הולם שהם חווים מהצוותים הרפואיים. קיימים מקרים שבהם מטופלים חששו לגשת ולהיחשף בגלל יחס לא הולם או במקרה המדאיג יותר – נמנעו בכלל מלפנות לעזרה רפואית מתוך חשש ופחד מדחייה, סטיגמה או יחס לא מכבד".
מעבר לחסמים בפניה לקבלת טיפול רפואי, מדובר בקהילה הסובלת לעתים מבעיות רפואיות ייחודיות. "שיעור העישון, השימוש באלכוהול ובסמים גבוה יותר בקרב קבוצה זו, וגם התמודדות עם דכאון, חרדה, ובדידות", מבהיר ד"ר המבורגר, "בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים שכיחות גבוהה יותר של זיהומים העוברים במגע מיני ו-HIV בהשוואה לבני גילם הסטרייטים. גם טראנסים/יות הם קבוצה עם צרכים רפואיים ייחודיים, וצורך בליווי מקצועי בתהליכים של התאמה מגדרית בשלביו השונים, כמו גם בתמיכה רגשית הנדרשת כחלק מהתמודדות הן עם תהליכי השינוי והן עם הקושי שטראנסים.יות חווים במפגש עם החברה. לפיכך, צוות רפואי המכיר מקרוב את הקהילה הלהט"בית ומקבל אותה בחיבוק, בפתיחות ובהכרות עמוקה של צרכיה הרפואיים משמעו מתן רפואה טובה יותר. אלו רק חלק הסיבות שבשנים האחרונות חודרת לממסד הרפואי ההכרה שיש לאפשר ללהט"בים שירות רפואי מותאם בטוח ומקבל".
"במסגרת סל השירותים במאוחדת ניתנים לחברי הקהילה הגאה שירותים ייחודיים במספר מרפאות", מסכם ד"ר המבורגר, "פלורנטין, שפרינצק, לה גוארדיה ופנקס וכן באמצעות רפואה ההיברידית. מגוון השירותים המותאמים כוללים מרפאת STD (זיהומים העוברים במגע מיני), מרפאת אנדוקרינולוגיה לטיפול הורמנלי לטראנסים, רפואת ילדים למשפחות גאות, רפואת משפחה ונשים מותאמת לקהילה, שירותי פסיכיאטריה, סיעוד ועבודה סוציאלית, טיפול של קלינאית תקשורת לאימון קולי לטרנסג'נדרים ועוד.
"רפואה מותאמת לקהילה חשובה מאד גם בהיבט הצרכים הייחודיים ולא רק בהיבט של הבנה והכלה. חברי הקהילה סובלים מבעיות רפואיות שמצריכות מענה ייחודי ומותאם, גם בתחום בריאות הגוף וגם בתחום בריאות הנפש, ולכן צריך לשים דגש על רפואה שבראש ובראשונה מכירה את הקהילה ואת הצרכים השונים והייחודים שלה, ובמקביל מנגישה שירות מכיל, שוויוני ונגיש יותר".