הביטוי שלו כולנו חיכינו "אחרי החגים" כבר כאן וזה הזמן לחזור לשגרה, אבל איך עושים את זה בצורה היעילה ביותר אחרי תקופה כל כך ארוכה של ארוחות, לילות ללא שינה וגם לא מעט קינוחים?
ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן ומייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא, מציעה שבע פעולות שיעשו לכם את המעבר קל הרבה יותר.
התארגנות מראש עם מספיק מזון ליומיים – "אני מאוד אוהבת להכין הכל ולשמור בקופסאות במקרר, לפחות ליומיים", פירטה ד"ר בן שלום, "שבו ובנו לכם דוגמאות לארוחות קלילות, טעימות ופשוטות והכינו הכל בקופסאות מסודרות ומושקעות במקרר. לדוגמה: ביצים קשות ככריך מפנק לבוקר, מוקפץ עם עוף, סלמון או טופו והמון ירקות לצהרים".
אכלו לפחות ארבע או חמש ארוחות קטנות ביום – "חלקו את התפריט היומי שלכם לארוחות קטנות במרווחי זמן קבועים, כל שלוש או ארבע שעות", הסבירה ד"ר בן שלום, "אכלו חלבון איכותי עם ירקות ופחמימה טובה, כדי לא להגיע רעבים לארוחות ואז לטרוף. הקפידו לשים גם בתיק דברים זמינים לארוחת ביניים כמו יוגורט, מעט אגוזי מלך או פרי".
הוסיפו לתפריט תה ירוק ושימו לב למה שאתם שותים – "ידעתם שכוס קטנה של שתייה מתוקה בגודל של 200 מ"ל מכילה כארבע כפיות סוכר?", תהתה ד"ר בן שלום, "ומי שותה כוס קטנה? אז אמרו די לשתייה המתוקה וגם לסחוטה הטבעית. מים זו הבחירה הטובה והטבעית עבורכם. קבלו החלטה להיצמד לבקבוק ולשתות שני ליטרים ביום, במקביל לצמצום בנוזלים האחרים כמו משקאות דיאט או קפאין. הוסיפו לתפריט לפחות שלוש כוסות של תה ירוק שהוכח כמקדם תהליכי הרזייה".
דיוק זה שם המשחק בהרזיה – "הקפידו למדוד את כמות השמן שאתם מוסיפים לסלט, לתבשיל ולטיגון הבצל", הדגישה ד"ר בן שלום, "תמיד עם כף ולא לפי העין, כך תחסכו הרבה קלוריות שכלל לא ידעתם על קיומן. ולא רק את השמן כדאי למדוד, אלא גם את הקוטג', את האורז ואת הלחם שאתם אוכלים. כשמודדים מודעים לכמות ואוכלים פחות ואם לא מודדים, אז בקלות אוכלים גם את כל אריזת הקוטג'. גם את הלחם כדאי לפרוס ולא לבצוע ואת האורז למדוד, שכן שלוש כפות רגילות שוות לפרוסת לחם".
פחמימות מורכבות ולא סתם פחמימות ריקות – "העדיפו לצרוך דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים, שמשביעים יותר ותורמים בכך לתהליך הירידה במשקל", אמרה ד"ר בן שלום, "מדובר בלחם מחיטה מלאה, אורז מלא, קוסקוס, קוואקר ופסטה מחיטה מלאה".
היזהרו מפעולות אוטומטיות עם האוכל – כולנו מגיעים למצב שבו אנחנו נמצאים בבית, כשסדר היום העמוס מאחורינו, ולכן העיסוק באוכל הולך וגובר. לכן ההמלצה של ד"ר בן שלום היא לרשום כל דבר שאתם אוכלים, מה שיסייע לכם להגביר את המודעות לאכילה ולחשוב שוב לפני שאתם מכניסים עוד חטיף לפה.
אל תוותרו ותהרסו מהר מדי תהליך שלם – "גם אם החלטתם לאכול שוקולד אל תצטערו", סיכמה ד"ר בן שלום, "המשיכו הלאה לארוחה הבאה כאילו לא קרה דבר. מי שמצליח בחיים זה האדם שמנסה שוב ושוב, כשלכולנו יש חריגות ונפילות. מה שקובע זה מה שעושים רוב הזמן".